Hønefoss Vaktselskap har fått sitt største oppdrag noensinne!

november 28, 2023

Artikkel fra Ringerikets Blad

Publisert:
27.11.23 06:11

De skal være her 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Hønefoss Vaktselskap tar snart fatt på sin største jobb i bedriftens historie.

Kontrakten med AQ Compute sikrer seks nye arbeidsplasser i det lokale vaktselskapet, som skal sørge for sikkerheten i og rundt det nye datasenteret som snart er ferdig på Kilemoen.


– Det er stort for oss å få denne kontrakten. Det betyr at vi må utvide staben og ansette seks nye vektere.

Daglig leder Steffen Fagerås i Hønefoss Vaktselskap.


Dag og natt, året rundt.
Byggingen av datasenteret er nå i innspurten. Innenfor det høye gjerdet som omslutter eiendommen innerst i næringsområdet på Kilemoen, er det stor aktivitet.

Foto: Elin Harstad Iversen


– Datasenteret har fått en internasjonal kunde som flytter inn med servere og annet utstyr i løpet av desember. Utpå nyåret vil senteret settes i drift, og være fullt operativt fra april måned, sier prosjektdirektør Yngve Listerud Thoresen i AQ Compute.

Det legges opp til et høyt sikkerhetsnivå i og rundt datasenteret. Den jobben er Hønefoss Vaktselskap klar til å ta fatt på.

– Nesten halve staben vår vil bli involvert i jobben rundt datasenteret, enten fysisk eller via sentralen i Hønefoss. Seksvektere vil ha jobben sin fast på datasenteret, i en døgnkontinuerlig turnus, 365 dager i året, sier Fagerås.

– Hva innebærer en slik jobb?

– Det blir å følge med på alt, fra det som skjer på utsiden av gjerdet til det aller helligste inne i bygget. Overvåke dataskjermer, ta imot besøkende, kontrollere legitimasjoner, håndtere alarmer. Rett og slett gi en trygghet.

Stor verdier skal sikres

Det er tre sikkerhetssoner i datasenteret. Ytterst få slipper inn i sone tre, hvor alle serverne befinner seg.

– Det handler om å sikre kunden vår, både verdier rent økonomisk, men også interesser. Vekterne blir vårt ansiktutad, og vil være de første besøkende møter når de kommer hit. De skal passe på at ingen uvedkommende kommerinn, sier Yngve Listerud Thoresen.

– Hvorfor er sikkerheten så viktig i og rundt et datasenter?

– Fordi det er sårbart med tanke på konkurranse. Det er store verdier her som vi må sikre rent økonomisk. Det handler både om analog og digital sikkerhet. Uvedkommende kan ta seg inn i bygget fysisk, men også gjøre innbrudd i systemene.

Flere selskaper konkurrerte om vaktjobben på datasenteret.

– Vi valgte Hønefoss Vaktselskap fordi de er konkurransedyktige på pris, har kort responstid og kjenner godt til lokaleforhold. Det har en verdi at det er en lokal bedrift, sier Thoresen.

Steffen Fagerås ser muligheten til å komme inn i et nytt marked. Det er flere datasentre på trappene lokalt.

– Vi synes det er utrolig spennende med en ny bransje og at de verdsetter lokal tilstedeværelse. Vi er kjempefornøyde med å vinne denne kontrakten.

– Hvor mye er kontrakten verdt for dere?

– Jeg vil ikke gå ut med beløpet, men det er det en betydelig verdi som vil øke omsetningen vår. Jobben går over treår med opsjon på to år til.

Over 50 søkere

Det har vært stor interesse for de nye jobbene i Hønefoss Vaktselskap. Fire av seks stillinger er besatt, de to sisteansettelsene er også rett rundt hjørnet.

– Vi hadde over 50 søkere, noe som er kjempebra. Jeg tror det må være ny rekord, sier Joakim Skålbones,vaktansvarlig i Hønefoss Vaktselskap.
Årsomsetningen til bedriften blir rundt 25 millioner kroner i 2023. Når de to nyeste vekterne er på plass, blir de tilsammen 54 ansatte.

Foto: Elin Harstad Iversen